Vi tilbyder

På Furesø Dyreklinik behandler vi hunde, katte, kaniner, gnavere og af og til fugle og andre mindre husdyr.
Vi tilbyder følgende ydelser:

Konsultation

Vi tilbyder konsultation, når dit kæledyr er sygt eller kommet til skade.
På klinikken har vi mulighed for at tage røntgenbilleder, analysere blod- og urinprøver samt celle- og afføringsprøver. Ved behov for undersøgelse af mere komplicerede prøver samarbejder vi med et større laboratorium. Endvidere henviser vi til specialister, hvis der er sygdomstilfælde eller symptomer, der kræver yderligere udredning.

Vi rådgiver også gerne dyreejere i dyrenes trivsel i hjemmet, herunder f.eks. fodring, motion, aktivering, tand-og pelspleje.

Sundhedsundersøgelse og vaccination

Vi anbefaler en årlig sundhedsundersøgelse af din hund eller kat. Undersøgelsen omfatter bl.a. gennemgang af tænder/mundhule, øjne, ører, pels, hud, kønsorganer, led, lymfekirtler og auskultation af hjerte og lunger.

Mange sygdomme er lettere at behandle, hvis de opdages tidligt (det kan eksempelvis være sukkersyge, hjertelidelser eller tandproblemer).  Når dyrene bliver “senior-dyr”, kan det endvidere være en god idé at tage en blodprøve for at tjekke organernes status og dermed kunne opdage alderdomsrelaterede lidelser tidligt i sygdomsforløbet.

Hunde og katte skal vaccineres for at beskytte dem mod smitsomme sygdomme, som man ikke har nogen effektiv behandling imod.

Katte

Killinger basisvaccineres to gange ved 12 og 16 uger samt en boostervaccination ved 1 års alderen. Derefter bør voksne katte vaccineres hvert 3. år. Hvis din kat skal passes i pension, har denne muligvis andre retningslinjer og således undersøges forud for pasning.

Vi har mulighed for at vaccinere imod:

  • Kattesyge: Virusinfektion som giver alvorlig diarré og høj feber. Specielt killinger og ungkatte er udsatte.
  • Katteinfluenza: Alvorlig luftvejsinfektion, der hyppigst forårsages af herpes – eller calicivirus.
    Ovenstående 2 komponenter indgår i kernevaccineprogrammet.
  • Chlamydia: Mikroorganisme, som giver alvorlig øjenbetændelse og evt. infektion i øvre luftveje.
  • Rabies: Hvis katten skal til udlandet, skal den være rabiesvaccineret. Spørg på klinikken om reglerne for de enkelte lande.

Hunde

Hvalpe basisvaccineres to til tre gange fra 7 ugers alderen. Vi har nu fået mulighed for at splitte vaccinerne op, så vi kan målrette vaccinationsprogrammet mod den enkelte hund.

Vi vaccinerer imod:

  • Hundesyge: Alvorlig virusinfektion som især rammer unghunde. Kan give lungebetændelse, feber, diarre og hjernebetændelse.
  • Parvovirus: Kan give voldsom blodig diarré og opkast. Især hvalpe er udsat.
  • Leverbetændelse: Virusinfektion, der kan medføre alvorlig leverbetændelse.
    Ovenstående tre komponenter findes i kernevaccinen, som alle hunde bør have hvert tredje år.
  • Kennelhoste: Skyldes flere vira og bakterier. Giver kraftig hoste og evt. lungebetændelse. Vaccinen anbefales til hunde, som er i tæt kontakt med andre hunde, dvs. hunde som går til træning, passes på hundepension eller bare er meget sammen med andre hunde. Gives som en overfladevaccine, som dryppes i det ene næsebor. Skal gives hvert år.
  • Leptospirose: Mikroorganisme, som kan findes i rotteurin. Kan optages gennem hud og slimhinder, så hunden behøver ikke at have spist en rotte for at få lidelsen. Kan medføre alvorlige nyreskader og nyresvigt. Skal gives hvert år.
  • Rabies: Hvis hunden skal til udlandet skal den rabiesvaccineres. Spørg på klinikken om reglerne for de enkelte lande.

Operation

Vi tilbyder alle standardoperationer på klinikken som sterilisation og kastration af hund, kat, kanin og marsvin. Vi foretager også flere akutte samt mere komplicerede operationer. Ved behov for dette, kontakt klinikken herom.

Vores dyrlæge Sabrina har særlige kompetencer inden for kaninsygdomme. Vi tilbyder således også operationer og tandbehandlinger af kaniner.

Tandbehandling

Mange hunde og katte har allerede ved 2 års alderen problemer med tandsten og tandkødsbetændelse, og dette kræver behandling for, at det ikke udvikler sig til parodontose og evt. tandbylder. På klinikken har vi både mulighed for tandrens, tandrøntgen og fjernelse af tænder.

Sygebesøg

Efter nærmere aftale tilbyder vi sygebesøg i dyrenes hjem. Dette kan være en god løsning, hvis dyret bliver voldsomt stresset hos dyrlægen, eller hvis dyret er meget afkræftet.

Et sygebesøg kræver tid til planlægning hjemmefra og til transport, hvorfor der tillægges et transporttillæg.

Aflivning

Hvis dit kæledyr bliver uhelbredeligt sygt eller på grund af alderdom ikke har det godt længere, vil den bedste løsning være aflivning. Det er tit meget svært at sige farvel til et elsket kæledyr, og derfor sættes altid ekstra tid af til dette.
Vi bruger den mest humane form for aflivning, hvor dyret bedøves, helt inden den sidste sprøjte gives.

Fordi alt forgår så stille og roligt, er det muligt at tage familiens børn med, hvis det ønskes. Vi kan også efter nærmere aftale aflive dyret i hjemmet.

Efter aflivningen tilbydes kremering med eller uden urne. Vi benytter et godkendt kæledyrs-krematorium, som også afhenter dyrene på klinikken på en diskret og værdig måde. Det er også muligt at tage dyret med hjem, hvis man ikke ønsker kremering.

Fodersalg samt salg af plejeprodukter og udvalgt legetøj

På klinikken sælger vi kvalitetsfoder fra tre forskellige producenter.

Vi sælger foder til raske dyr i alle aldre, men også til dyr med specifikke sygdomsproblemer, fx. allergi, overvægt, tandproblemer, gigt og nyrelidelser.